niedziela, 6 maja 2012

Miodowa pierś z kurczaka z serem camembert





Składniki na dwie porcje:


-podwójna pierś z kurczaka
-6 plasterków sera camembert
-4 łyżki stołowe miodu
-pół łyżeczki słodkiej papryki
-zmielony pieprz
-sól do smaku
-4 łyżki oliwy z oliwek


Sposób przygotowania:

Z umytych piersi usuwamy niechciane elementy:) Następnie kładziemy na płasko i przecinamy delikatnie w najgrubszej części robiąc kieszonkę do której później włożymy ser.  Z pozostałych składników przygotowujemy marynatę, smarujemy kurczaka i odstawiamy na jakiś czas do lodówki. Następnie w przygotowane wcześniej kieszonki wtykamy plasterki sera camembert. Każdą z piersi zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku 40-60 minut w zależności od wielkości piersi. U mnie piekarnik nastawiony był na 200 st., kurczaka piekłam godzinę, wyszedł soczysty i dopieczony:)

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz